Przedszkole Nr 29
ul. Sycowska 1
02-266 Warszawa - Włochy
tel./fax 022 846 02 33
 
 

Jadłospis

 

 

DATA

 

POSIŁEK

POTRAWY

ALERGENY

 

03.08.2020 r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

 

Płatki jęczmienne (20g) na mleku (200g)

Chleb kanapkowy (40g) z masłem (5g),

wędlina (20g), sałata (10g)

Herbata  (150g)

 

1,7

II ŚNIADANIE

Jabłko (50g)

 

 

OBIAD

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (200g)

Makaron (50g) z serem i musem

brzoskwiniowym (150g)

Kompot (150g)

1,3,7,9

 

PODWIECZOREK

 

Bułka wrocławska (35g) z masłem (5g)

Pasta z cieciorki (20g), ogórek kwaszony (15g)

Arbuz  (50g)

Herbata z cytryną (150g)

1,3,7

 

4.08.2020 r.

WTOREK

ŚNIADANIE

Herbata  (150g), kawa zbożowa (150g)

Pieczywo mieszane(40g) z masłem (5g)

wędlina(20g), papryka (20g), sałata (10g),

dżem truskawkowy (20g)

1,3,4,7

II ŚNIADANIE

Jabłko (50g)

 

OBIAD

Zupa zacierkowa (200g)

Ziemniaki (150g)

Filet z indyka panierowany (70g)**

Marchewka mini (70g)

Kompot (150g)

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Kisiel domowy (150g)

Biszkopty (20g)

Banan (50g)

1,3,7

 

5.08.2020 r.

ŚRODA

 

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane (20g) na mleku (200g)

Chleb kanapkowy (40g) z masłem (5g),

pasta z sera żółtego z papryką i kukurydzą

(20g)

Herbata (150g)

1,3,7

II ŚNIADANIE

Kiwi (50g)

 

OBIAD

Zupa z fasolki szparagowej (200g)

Kasza gryczana (50g) 

Kolorowy kociołek (80g)*

Kalarepka do gryzienia (20g)

Kompot (150g)

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Budyń czekoladowy (150g)

Jabłko (50g)

1,3,7

 

6.08.2019 r.

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Kakao na mleku (150g), herbata (150g)

Pieczywo mieszane (40g) z masłem (5g),

wędliną (20g), sałata (10g), rzodkiewka (10g),

jajko na twardo (20g)

1,3,4,7

II ŚNIADANIE

Banan (50g)

 

OBIAD

Zupa owocowa z makaronem (150g)

Ziemniaki (150g)

Kotlet schabowy (70g)**

Kompot (150g)

1,3,7,9

PODWIECZOREK         

Bułka maślana z masłem (70g) 

Jabłko (50g)

Herbata owocowa (150g)

1,3,7

 

7.08.2020 r.

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Płatki jaglane (20g) z mlekiem (200g) 

Chleb kanapkowy (20g) z masłem (5g),

wędlina (20g), ogórek zielony (20g)

Herbata (150g)

1,3,7

II ŚNIADANIE

Pomarańcza (50g)

 

OBIAD

Krupnik (200g)

Ziemniaki(150g)

Paluszki rybne  (70g)**

Surówka z ogórka kwaszonego (70g)

Kompot (150g)

1,7,9

PODWIECZOREK

Paluch cynamonowy z masłem (70g)

Arbuz (50g) 

Herbata owocowa (150g)

1,7

 

 

DATA

 

POSIŁEK

POTRAWY

ALERGENY

 

10.08.2020 r.

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

 

Płatki jęczmienne (20g) na mleku (200g)

Chleb kanapkowy (40g) z masłem (5g),

wędlina (20g), sałata (10g)

Herbata  (150g)

 

1,7

II ŚNIADANIE

Śliwki (50g)

 

 

OBIAD

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (150g)

Ryż (50g) z prażonym jabłkiem i sosem

śmietanowym (100g)

Kompot (150g)

1,3,7,9

 

PODWIECZOREK

 

Herbata z cytryną (150g)

Bułka paryska (40g) z masłem (5g)

wędliną i ogórkiem kwaszonym (40g)

Banan (50g)

1,3,7

 

11.08.2020 r.

WTOREK

ŚNIADANIE

Kawa zbożowa na mleku (150g), herbata

(150g)

Pieczywo mieszane (40g) z masłem (5g),

wędliną (20g), ogórek zielony (20g), sałata

(10g), serek waniliowy (20g)

1,3,4,7

II ŚNIADANIE

Jabłko (50g)

 

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem (200g)

Ziemniaki (150g)

Kotlet mielony  (70g)**

Mizeria (50g)

Kompot (150g)

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Drożdżowka z owocami (70g)

Arbuz (50g)

1,3,7

 

 

ŚRODA

ŚNIADANIE

 

1,3,7

II ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

 

1,3,7,9

PODWIECZOREK

 

1,3,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE

 

1,3,7

II ŚNIADANIE

 

 

II ŚNIADANIE

 

1,3,7,9

 

PODWIECZOREK

 

 

 

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE

 

 
OBIAD    
PODWIECZOREK

 

1,7

 

* - obróbka termiczna mięsa- duszenie

** - obróbka termiczna mięsa - smażenie

*** - obróbka termiczna mięsa z zastosowaniem pieca konwekcyjno- parowego

 

Alergeny

 

INFORMACJA O ALERGENACH 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady N 1169/2011 w sprawie przekazywania
konsumentom informacji na temat żywności , które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów,
muszą być łatwo dostępne tak , aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności
występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie jest spis alergenów, a przy każdym posiłku numer alergenu
jaki zawiera.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.MLEKO - i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
2.JAJA - i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
3.ZBOŻA - zawierające gluten( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz )
4. ORZECHY - ( migdały, orzechy laskowe, orzech włoskie, orzechy nerkowe,
, orzechy brazylijskie i ich pochodne )
5. ORZECHY ZIEMNE - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie )
6. RYBY - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
7. SELER - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
8. SOJA - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
9. MIÓD - ( produkty przygotowane na ich bazie)
10. GORCZYCA - i produkty pochodne( produkty przygotowane na ich bazie)
11. NASIONA SEZAMU - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
12. MIĘCZAKI - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)