Przedszkole Nr 29
ul. Sycowska 1
02-266 Warszawa - Włochy
tel./fax 022 846 02 33
 
 

Jadłospis

 

 

DATA

 

POSIŁEK

POTRAWY

ALERGENY

 

12.10.2020 r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

 

Płatki owsiane z mlekiem (200g) 

Chleb kanapkowy (20g) z masłem (5g),

wędlina (20g), sałata (10g)

Herbata (150g)

 

1,7

II ŚNIADANIE

Śliwki

 

 

OBIAD

Zupa grochowa z ziemniakami (200g)

Ryż ze świeżymi owocami pod jogurtową

pierzynką (200g)

Kompot (150g)

1,3,7,9

 

PODWIECZOREK

 

Herbata owocowa(150g)

Bułka pełnoziarnista (40g)

z pastą jajeczną (20g)

i ogórkiem kwaszonym (10g)

Jabłko (50g)

1,3,7

 

13.10.2020 r.

WTOREK

ŚNIADANIE

Herbata (150g), kakao (150g)

Pieczywo mieszane (40g) z masłem (5g)

wędlina (20g), ogórek zielony (20g),

sałata (10g), powidła śliwkowe (20g)

1,3,11

II ŚNIADANIE

Sok owocowy (150g)

 

OBIAD

Zupa krupnik (200g)

Ziemniaki (100g)

Kotlet mielony (70g)

Marchewka mini (50g)

Kompot (150g)

1,3,7,8,9

PODWIECZOREK

Domowy kisiel owocowy  (150g)

Biszkopty (20g)

Banan (50g)

1,2,3,6

 

14.10.2020 r.

ŚRODA

 

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe (20g) na mleku (200g)

Chleb kanapkowy (40g) z masłem (5g),

ser żółty (20g), pomidor (15g)

Herbata (150g)

1,3,11

II ŚNIADANIE

Borówi (50g)

 

OBIAD

Zupa kapuśniak z białej kapusty (200g)

Kasza pęczak (50g) 

Gulasz drobiowy x kolorową papryką

(100g) **

Surówka z ogórka małosolnego (50g)

Kompot (150g)

1,2,3,7

PODWIECZOREK

Herbata owocowa (150g)

Bułka maślana z masłem (50g)

Banan (50g)

1,3,9

 

15.10.2019 r.

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Herbata (150g), kawa zbożowa (150g)

Pieczywo mieszane (40g) z masłem (5g),

wędlina (20g), rzodkiewka (20g), kiełki

(10g), twarożek na słodko(20g)

1,3,4,7

II ŚNIADANIE

Sok owocowy (150g)

 

OBIAD

Zupa ogórkowa z ryżem (200g)

Ziemniaki (100g)

Nuggetsy z kurczaka (60g)**

Sałata lodowa z warzywami i pestkami

słonecznika (50g)

Kompot (150g)

1,3,7

PODWIECZOREK         

Herbata owocowa (150g)

Wafle ryżowe z dżemem owocowym (40g)

Banan (50g)

1,3

 

16.10.2020 r.

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Kasza manna z mlekiem (200g) 

Chleb kanapkowy (20g) z masłem (5g),

wędlina (20g), papryka (10g)

Herbata (150g)

1,3

II ŚNIADANIE

Jabłko (50g)

 

OBIAD

Zupa krem brokułowa z groszkiem

ptysiowym (200g)

Makaron spagetti (50g)

Sos boloński (100g)**

Warzywa do chrupania (20g)

Kompot (150g)

1,2,6,7

PODWIECZOREK

Herbata owocowa (150g)

Serek waniliowy "Bakuś" (90g)

Chrupki kukurydziane (20g)

Arbuz (60g)

1,2,3

 

 

 

 

DATA

 

POSIŁEK

POTRAWY

ALERGENY

 

19.10.2020 r.

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

 

Płatki jęczmienne (20g) na mleku (200g)

Chleb kanapkowy (40g) z masłem (5g),

wędlina (20g), papryka (10g)

Herbata  (150g)

 

1,3

II ŚNIADANIE

Jabłko (50g)

 

 

OBIAD

Zupa fasolowa z ziemniakami  (200g)

Naleśniki  z serem i musem truskawkowym

(200g)

Kompot (150g)

1,2,3,7,8

 

PODWIECZOREK

 

Herbata z cytryną i miodem (150g)

Bułka grahamka z masłem(40g) 

Parówka z ketchupem (20g)

Jabłko (50g)

1,2,3

 

20.10.2020 r.

WTOREK

ŚNIADANIE

Kawa zbożowa (150g) herbata (150g)

Pieczywo mieszane (40g) z masłem (5g),

wędliną (20g), sałata (10g),

rzodkiewka (10g), pasta z tuńczyka 

z jajkiem (20g)

1,3,6

II ŚNIADANIE

Sok owocowy (150g)

 

OBIAD

Zupa szpinakowa z ziemniakami (200g)

Ryż na sypko (50g)

Leczo mięsno- warzywne (80g) **

Kompot (150g)

1,2,3,7

PODWIECZOREK

Jogurt brzoskwiniowy (150g)

Bułka z masłem i miodem (55g)

Banan (50g)

1,3

 

21.10.2020 r.

ŚRODA

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe (20g) na mleku (200g)

Chleb kanapkowy (40g) z masłem (5g),

ser żółty (20g), pomidor (20g)

Herbata ziołowa (150g)

1,2,3

II ŚNIADANIE

Śliwki (50g)

 

OBIAD

 

Zupa koperkowa z łazankami (200g)

Ziemniaki (100g)

Kotlet z polędwicy indyczej (70g)*

Kapusta zasmażana (50g)

Kompot (150g)

1,3,7

PODWIECZOREK

Cytrynada (150g)

Kasza manna z sosem waniliowym (150g)

Banan  (50g)

1,2,3

 

22.10.2020 r.

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Herbata (150g), kakao na mleku (150g)

Pieczywo mieszane (40g) z masłem (5g),

wędlina (20g), ogórek zielony (20g),

sałata (10g),powidła śliwkowe (20g)

1,3

II ŚNIADANIE

Sok owocowy (150g)

 

OBIAD

Zupa barszcz biały  z ziemniakami  (200g)

Kluski śląskie (50g)

Udo indycze w sosie jarzynowym (100g)*

Surówka z białej rzodkwi (50g)

Kompot (150g)

1,2,3,7

 

PODWIECZOREK

 

Herbata owocowa (150g)

Paluch cynamonowy z masłem (50g)

Jabłko (50g)

1,2,3

23.10.2020 r.

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Płatki jaglane (20g) z mlekiem (200g) 

Chleb kanapkowy (20g) z masłem (5g),

wędlina (20g), ogórek kwaszony (20g)

Herbata miętowa (150g)

 

Gruszka(50g)


1,2,3
OBIAD

Zupa pomidorowa z ryżem (200g)

Ziemniaki (100g)

Miruna panierowana (60g)**

Surówka z białej kapusty i kolorowych

warzyw (50g)

Kompot (150g)

1,2,3,7

PODWIECZOREK

Herbata owocowa (150g)

Drożdżówka z serem (50g)

Arbuz (50g)

1,2,3

 

* - obróbka termiczna mięsa- duszenie

** - obróbka termiczna mięsa - smażenie

*** - obróbka termiczna mięsa z zastosowaniem pieca konwekcyjno- parowego

 

ALERGENY

INFORMACJA O ALERGENACH 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady N 1169/2011 w sprawie przekazywania
konsumentom informacji na temat żywności , które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów,
muszą być łatwo dostępne tak , aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności
występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie jest spis alergenów, a przy każdym posiłku numer alergenu
jaki zawiera.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
 
 
 
 
 
   

1.MLEKO - i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
2.JAJA - i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
3.ZBOŻA - zawierające gluten( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz )
4. ORZECHY - ( migdały, orzechy laskowe, orzech włoskie, orzechy nerkowe,
    orzechy brazylijskie i ich pochodne )
5. ORZECHY ZIEMNE - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie )
6. RYBY - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
7. SELER - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
8. SOJA - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
9. MIÓD - ( produkty przygotowane na ich bazie)
10. GORCZYCA - i produkty pochodne( produkty przygotowane na ich bazie)
11. NASIONA SEZAMU - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
12. MIĘCZAKI - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)