Przedszkole Nr 29
ul. Sycowska 1
02-266 Warszawa - Włochy
tel./fax 022 846 02 33
 
 

Jadłospis

DATA

RODZAJ POSIŁKU MENU

PONIEDZIAŁEK

12.02.2018

 ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Płatki jęczmienne na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina

   pieczona, papryka, herbata miętowa z cytryną (1,3,7)

 - Jabłko

 - Zupa fasolowa z ziemniakami, ryż na sypko z duszonym jabłkiem

   i śmietanką, marchewka do gryzienia, kompot ( 1,3,7,9)

 - Herbata z cytryną, bułka pełnoziarnista z masłem, wędlina,ogórek kiszony,

    mandarynka ( 1,3,4,7 ) 

WTOREK

13.01.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kawa mleczna, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina 

   pieczona, rzodkiewka, sałata, dżem truskawkowy ( 1,3,4,7 )

 - Sok owocowy

 - Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, befsztyk z cebulką,

  surówka z kwaszonego ogórka ( 1,3,7,9 )

 - Herbata owocowa, bułka maślana z masłem, pomarańcza ( 1,3,7 )

ŚRODA

14.01.2018

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Płatki ryżowe na mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor,

   herbata owocowa ( 1,3,7 )

 - Banan

 - Zupa zacierkowa, ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej

   kapusty, kompot ( 1,3,4,7,9 )

 - Budyń śmietankowy, chrupki kukurydziane, kiwi ( 1,3,7 )

CZWARTEK

15.01.2018

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

- Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina

  pieczona, sałata, jajko gotowane, szczypiorek  ( 1,3,7 )

 - Sok marchwiowo- jabłkowy

 - Zupa szpinakowa z ziemniakami i jajkiem, kasza gryczana, gulasz

   wieprzowy, bukiet warzyw, ogórek kwaszony w kawałku, kompot ( 1,3,7,9 )

 - Herbata z cytryną, bułka grahamka z masłem, ser żółty, jabłko ( 1,3,7 )

PIĄTEK

16.01.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Zacierki  na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina pieczona,

   papryka, herbata owocowa ( 1,3,7 )

 - Banan

- Zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron spagetti z sosem bolońskim,

  kalarepa w palstrach, kompot (1,3,7,9)

 -Serek "Bakuś", biszkopty, mandarynka ( 1,3,7)

PONIEDZIAŁEK

19.02.2018

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD 

 

PODWIECZOREK

 - Płatki jaglane na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina 

   pieczona, sałata , herbata miętowa ( 1,3,7 )

 - Jabłko

 - Zupa soczewicy z ziemniakami, makaron świderki  z białym serem i polewą

    truskawkową ( 1,3,7,9 )

 - Herbata z cytryną, bułka z masłem, wędlina, ogórek kiszony, pomarańcza ( 1,3,7 )

WTOREK

20.02.2018

ŚNIADANIE 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kawa mleczna, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina pieczona,

    sałata, rzodkiewka, ogórek zielony, papryka, pasta z ciecierzycy ( 1,3,7 ) 

 - Sok owocowy

 - Zupa brokułowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, fasolka szparagowa,

   kompot ( 1,3,7,9)

 - Kakao, herbata owocowa, chałka z masłem, mandarynka (1,3,7 )

   

ŚRODA

21.02.2018

 

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 - Zacierki na mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor,

    herbata miętowa ( 1,3,7 )

 - Banan

 - Żurek z ziemniakami i jajkiem, kasza jęczmienna, gulasz z indyka, surówka

   z buraczków, kompot ( 1,3,7,9 )

 - Jogurt naturalny z brzoskwinią, chrupki kukurydziane, jabłko ( 1,3,7 )

CZWARTEK

22.02.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kawa mleczna, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina 

   pieczona, ogórek zielony, rzodkiewka, dżem ( 1,3,6,7 )

 - Sok owocowy

 - Zupa ryżanka, ziemniaki, filet z indyka, marchewka koktajlowa, papryka,

   kompot ( 1,3,7,9)

 - Herbata owocowa, kasza manna z musem malinowym, banan ( 1,3,7 )

PIĄTEK 

23.02.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Płatki owsiane na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina

   pieczona, ogórek kwaszony, herbata miętowa z cytryną ( 1,3,7 )

 - Jabłko

 - Zupa krupnik, ziemniaki, kotlet z ryby miruna, surówka z kiszonej kapusty,

   kompot ( 1,3,7,9 )

 - Herbata owocowa, drożdżówka z serem, melon (1,7)

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

                     

 

 ..................................................................................................................................................................................

 

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

 

1- zboża zawierające gluten

2- skorupiaki i produkty pochodne

3- jaja i produkty pochodne

4- ryby i produkty pochodne

5- orzeszki ziemne (arachidowe)

6- soja i produkty pochodne

7- mleko i produkty pochodne

8- orzechy

9- seler i produkty pochodne

10- gorczyca

11- nasiona sezamu

12- dwutlenek siarki

13-łubin

14- mięczaki