Przedszkole Nr 29
ul. Sycowska 1
02-266 Warszawa - Włochy
tel./fax 022 846 02 33
 
 

Jadłospis

DATA

RODZAJ POSIŁKU MENU

PONIEDZIAŁEK

02.07.2018

 ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Płatki owsiane  na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina pieczona,

     sałata, herbata  (1,3,7)

 - Jabłko

 - Zupa z soczewicy z ziemniakami, makaron,leczo warzywne, kompot

     ( 1,3,7,9)

 - Herbata z cytryną, bułka orkiszowa z masłem, wędlina, ogórek małosolny,

   banan ( 1,3,7 ) 

WTOREK

3.07.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kawa mleczna, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina 

   pieczona, sałata, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, serek biały

   na słodko ( 1,3,7 )

 - Nektarynka

 - Zupa zacierkowa, ziemniaki, gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym 

    marchewka do chrupania, kompot ( 1,3,7,9 )

 -  Chrupki kukurydziane, kisiel domowy, banan ( 1,3,7 )

ŚRODA

4.07.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Zacierki na  mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor,

   herbata  ( 1,3,7 )

 - Jabłko

 - Zupa solferino, kasza jęczmienna, schab duszony w ziolach, fasolka

   szparagowa z masłem, rzodkiewka, kompot  ( 1,3,7,9 )

- Herbata owocowa, bułka maślana z masłem, arbuz ( 1,3,7 )

CZWARTEK

5.07.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

- Kakao, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, wędlina pieczona,

   ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, powidła śliwkowe (1,3,4,7 )

 - Banan

 -Zupa koperkowa z łazanką, ziemniaki, kotlet panierowany z indyka,

  surówka z kapusty pekińskiej, kompot ( 1,3,7,9 )

 - Herbata owocowa, bułka paryska z masem i miodem, jabłko  ( 1,3,7 )

PIĄTEK

6.07.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

-  Płatki jaglane na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina pieczona,

   papryka, herbata z cytryną ( 1,3,7 )

 - Melon

- Krupnik, ziemniaki, ryba pogrecku, ogórek kwaszony w kawałku, kompot

   (1,3,7,9)

 - Herbata owocowa, bizkopty ,kiwi ( 1,3,7)

PONIEDZIAŁEK

9.07.2018

ŚNIADANIE             

II ŚNIADANIE

OBIAD 

 

PODWIECZOREK

 -  Płatki jęczmienne na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina

    sałata, herbata owocowa (1,3,7)

- Jabłko

- Zupa jarzynowa z ziemniakami, makaron, pierś z indyka z warzywami po

  chińsku, ogórek małosolny, kompot (1,3,7,9)

- Herbata owocowa, chałka z masłem, banan (1,3,7)

WTOREK

10.07.2018

 ŚNIADANIE

 

 II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kakao, herbata miętowa,. pieczywo mieszane z masłem, wędlina,

   ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, pasta z  sera i tuńczyka (1,3,7)

 - Jabłko

 - Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, kotlet mielony, marchewka z jabłkiem,

   kompot (1,3,7,9)

 - Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane, banan (1,3,7)

ŚRODA

11.07.2018

 

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 - Makaron na mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor,

   herbata z cytryną ( 1,3,7 )

 - Banan

 - Zupa selerowa z groszkiem ptysiowym, kotlet schabowy, surówka z młodej

    kapusty, kompot  ( 1,3,7,9 )

 - Herbata owocowa, wafle ryżowe, arbuz ( 1,3,7 )

CZWARTEK

12.07.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

- Kawa zbożowa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina,

   papryka, ogórek, twarożek z rzodkiewką (1,3,6,7)

- Banan

- Barszcz biały, kasza gryczana, gulasz wieprzowy, bukiet warzyw gotowany

   na parze, papryka w kawałku kompot (1,3,7,9)

- Kasza jaglana z musem truskawkowym, ananas (1,3,7)

PIĄTEK 

13.07.2018

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

- Kasza manna na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina, sałata, herbata

   miętowa (1,3,7)

- Owoc

- Zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron spagetti z sosem bolońskim,

  kalarepa do gryzienia,  kompot (1,3,7,9)

- (1,3,7)

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

                     

 

 ..................................................................................................................................................................................

 

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

 

1- zboża zawierające gluten

2- skorupiaki i produkty pochodne

3- jaja i produkty pochodne

4- ryby i produkty pochodne

5- orzeszki ziemne (arachidowe)

6- soja i produkty pochodne

7- mleko i produkty pochodne

8- orzechy

9- seler i produkty pochodne

10- gorczyca

11- nasiona sezamu

12- dwutlenek siarki

13-łubin

14- mięczaki