Przedszkole Nr 29
ul. Sycowska 1
02-266 Warszawa - Włochy
tel./fax 022 846 02 33
 
 

Jadłospis

DATA

RODZAJ POSIŁKU MENU

PONIEDZIAŁEK

17.09.2018

 ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Płatki ryżowe  na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina, sałata,

    herbata miętowa  (1,3,7)

 - Jabłko

 - Barszcz ukraiński z iemniakami, kluski leniwe, marchewka z jabłkiem,

   kompot  ( 1,3,7,9)

 - Herbata z cytryną, bułka orkiszowa z masłem, pasta z makreli, ogórek

   kiszony, gruszka ( 1,3,7 ) 

WTOREK

18.09.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina  pieczona,

   papryka, ogórek zielony, pasta z ciecierzycy ( 1,3,7 )

 - Banan

 - Zupa selerowa z makaronem, ziemniaki, poldwiczki wieprzowe panierowane,

    fasolka szparagowa na parze z masłem, ogórek kwaszony, kompot ( 1,3,7,9 )

 -  Woda z miodem i cytryną, kasza manna z musem z malin, jabłko ( 1,3,7 )

ŚRODA

19.09.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kluski lane na  mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor,

   herbata mietowa  ( 1,3,7 )

 - Śliwka

 - Żurek z ziemniakami i jajkiem, kasza peczak, gulasz wieprzowy

    z jarzynami, surówka z buraczków i jabłka, kompot  ( 1,3,7,9 )

- Jogurt naturalny z brzoskwiniami, chrupki kukurydziane, banan ( 1,3,7 )

CZWARTEK

20.09.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

- Kawa mleczna,  herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina pieczona,

   ogórek, sałata, rzodkiewka, powidła śliwkowe (1,3,4,7 )

 - Sok marchwiowo- jabłkowy

 -Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, indyk duszony w sosie curry,

   surówka z kapusty pekińskiej,  kompot, ( 1,3,7,9 )

 - Herbata owocowa, wafle ryżowe z serkiem waniliowym,  śliwka  ( 1,3,7 )

PIĄTEK

21.09.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

-  Płatki owsiane na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina pieczona,

  ogórek kwaszony, herbata( 1,3,7 )

 - Winogrono

- Zupa kalafiorowa, makaron spagetti z sosem bolońskim, kalarepa

   w plastrach, kompot (1,3,7,9)

 - Herbata owocowa, ciasto jogurtowe z owocami, gruszka( 1,3,7)

PONIEDZIAŁEK

24.09.2018

 

ŚNIADANIE             

II ŚNIADANIE

OBIAD 

 

PODWIECZOREK

 -  Płatki jeczmienne na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina pieczona,

    sałata, herbata(1,3,7)

-  Śliwka

-  Zupa grochowa z ziemniakami, makaron penne, leczo warzywne, ogórek 

    kiszony,  kompot (1,3,7,9)

-  Herbata z cytryną, bułka orkiszowa z masłem, wędlina, ogórek zielony,

     banan (1,3,7)

WTOREK

25.09.2018 

 

 ŚNIADANIE

 

 II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kawa zbożowa, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina,

   rzodkiewka, salata, rzodkiewka, ogórek zielony, pasta z tuńczyka

   z suszonymi pomidorami (1,3,7)

 - Jabłko

 - Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, filet z indyka panierowany, surówka

   z białej rzodkwi z marchewką, kompot(1,3,7,9)

 - Woda z cytryną, budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane, banan (1,3,7)

ŚRODA

26.09.2018

 

 

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 -  Płatki jaglane na mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor,

    herbata ( 1,3,7 )

 -  Gruszka

 - Zupa solferino z ziemniakami, kasza gryczana, klopsiki w sosie koperkowym,

   bukiet warzyw, kompot ( 1,3,7,9 )

 - Herbata z cytryną, chałka z masłem, śliwka ( 1,3,7 )

CZWARTEK

27.09.2018

 

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

-  Kakao na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, papryka,

    sałata, dżem truskawkowy (1,3,6,7)

- Sok marchwiowo- jabłkowy

-  Zupa krem z dyni z makaronem, ziemniaki, wieprzowina duszona

   z warzywami, sałata lodowa z rzodkiewką z sosem vinegret,

   kompot (1,3,7,9)

-  Kisiel owocowy domowy, biszkopty, gruszka  (1,3,7)

PIĄTEK 

28.09.2018

 

 

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

-  Zcierki na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina, papryka,

   herbata owocowa (1,3,7)

- Jabłko

-  Barszcz czerwony z ziemniakami, łazanki z kapustą i pieczarkami, kalarepa,

   kompot(1,3,7,9)

- Herbata owocowa, wafle ryżowe z białym serkiem i brzoskwinią, arbuz (1,3,7)

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

                     

 

 ..................................................................................................................................................................................

 

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

 

1- zboża zawierające gluten

2- skorupiaki i produkty pochodne

3- jaja i produkty pochodne

4- ryby i produkty pochodne

5- orzeszki ziemne (arachidowe)

6- soja i produkty pochodne

7- mleko i produkty pochodne

8- orzechy

9- seler i produkty pochodne

10- gorczyca

11- nasiona sezamu

12- dwutlenek siarki

13-łubin

14- mięczaki