Przedszkole Nr 29
ul. Sycowska 1
02-266 Warszawa - Włochy
tel./fax 022 846 02 33
 
 

Jadłospis

DATA

RODZAJ POSIŁKU MENU

PONIEDZIAŁEK

21.05.2018

 ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Płatki owsiane na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina pieczona,

   sałata, herbata miętowa  (1,3,7)

 - Jabłko

 - Zupa z fasolką szparagową, makaron świderki, leczo warzywne, kompot ( 1,3,7,9)

 

 - Herbata z cytryną, bułka orkiszowa z masłem, pasta z makreli, banan ( 1,3,7 ) 

WTOREK

22.05.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina 

   pieczona, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, jajko gotowane ( 1,3,7 )

 - Sok owocowy

 - Rosół z kasza manna, ziemniaki, mięso mielone z jarzynami, sałata z jogurtem,

    kompot ( 1,3,7,9 )

 - Wafle ryżowe z serkiem i brzoskwinią, jabłko ( 1,3,7 )

ŚRODA

23.05.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Zacierki na mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor, herbata mietowa

   ( 1,3,7 )

 - Pomarańcza

 - Żurek, kasza pęczak, klopsiki w sosie własnym, bukiet warzyw, kompot  ( 1,3,7,9 )

 

 - jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, banan ( 1,3,7 )

CZWARTEK

24.05.2018

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

- Kawa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, wędlina pieczona, ogórek zielony,

   sałata, papryka dżem(1,3,4,7 )

 - Sok owocowy

 -Zupa koperkowa z łazanką, ziemniaki, filet drobiowy panierowany, mizeria,

    kompot( 1,3,7,9 )

 -Kakao, herbata, chałka z masłem, pomarańcza  ( 1,3,7 )

PIĄTEK

25.05.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

-  Płatki jęczmienne na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina pieczona, sałata,

   herbata z cytryną ( 1,3,7 )

 - Jabłko

- Botwinka, ryz z jabłkiem i śmietanką, kompot (1,3,7,9)

 - Herbata owocowa, biszkopty, chrupsy jabłkowe ( 1,3,7)

PONIEDZIAŁEK

14.05.2018

ŚNIADANIE             

II ŚNIADANIE

OBIAD 

 

PODWIECZOREK

 -Płatki jęczmienne na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina, papryka,

   herbata owocowa (1,3,7)

- Jabłko

- Zupa grochowa z ziemniakami,makaron, naleśniki z serem i sosem truskawkowym

   kompot (1,3,7,9)

Herbata z cytryną, bułka orkiszowa z masłem, wędlina, ogórek kiszony, banan (1,3,7)

 

WTOREK

15.05.2018

 ŚNIADANIE

 

 II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kawa zbożowa na mleku, herbata. pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata,

   ogórek zielony, kiełki, papryka (1,3,7)

 - sok owocowy

 - Kapuśniak z słodkiej kapusty, kasza jęczmienna, schab duszony w sosie własnym,

   surówka z marchewki z jogurtem, kompot (1,3,7,9)

 - Wafle ryżowe, kisiel wiśniowy domowy, pomarańcza

ŚRODA

16.05.2018

 

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 - Płatki ryżowe na mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor, herbata ( 1,3,7 )

 - Winogrono

 - Zupa szpinakowa z ryżem, ziemniaki, pulpet w sosie własnym, surówka z młodej

    kapusty, kompot ( 1,3,7,9 )

 - Woda z cytryną, kasza manna z sosem malinowym, banan ( 1,3,7 )

CZWARTEK

17.04.2018

ŚNIADANIE

 

 OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kakao, herbata, chleb biały i żytni, wędlina pieczona, sałata, rzodkiewka,

    ogórek zielony, kiełki, pasta z ciecierzycy (1,3,7)

 - Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z indyka panierowany,

    brokuł gotowany, ogórek kwaszony w kawałku, kompot (1,3,7,9)

 - Herbata owocowa, chałka z masłem, jabłko (1,3,7)

PIĄTEK 

18.05.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Płatki jaglane na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina, sałata,  herbata  ( 1,3,7 )

 - Melon

 - Zupa jarzynowa, makaron spagetti z sosem bolońskim, marchewka do gryzienia,

     kompot ( 1,3,7,9 )

 - Herbata owocowa, biszkopty, jabłko (1,3,7)

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

                     

 

 ..................................................................................................................................................................................

 

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

 

1- zboża zawierające gluten

2- skorupiaki i produkty pochodne

3- jaja i produkty pochodne

4- ryby i produkty pochodne

5- orzeszki ziemne (arachidowe)

6- soja i produkty pochodne

7- mleko i produkty pochodne

8- orzechy

9- seler i produkty pochodne

10- gorczyca

11- nasiona sezamu

12- dwutlenek siarki

13-łubin

14- mięczaki