Przedszkole Nr 29
ul. Sycowska 1
02-266 Warszawa - Włochy
tel./fax 022 846 02 33
 
 

Jadłospis

DATA

RODZAJ POSIŁKU MENU

PONIEDZIAŁEK

15.10.2018

 ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Płatki jęczmienne na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina, papryka,

   herbata   (1,3,7)

 - Banan

 - Zupa grochowa z ziemniakami, ryż na sypko, jabłko prażone ze śmietanką,

   kompot (1,3,7,9)

 - Herbata z cytryną, bułka z masłem, parówki cielęce, śliwka ( 1,3,7 ) 

WTOREK

16.10.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kawa zbożowa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina  

    pieczona, sałata, rzodkiewka, ogórek zielony, pasta z tuńczyka (1,3,7 )

 - Gruszka

 - Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, filet z indyka panierowany, surówka z białej

    rzodkwi z marchewką i jogurtem, kompot ( 1,3,7,9 )

 -  Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane, banan ( 1,3,7 )

ŚRODA

17.10.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kluski lane na mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor,

   herbata   ( 1,3,7 )

 - Gruszka

 - Zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza gryczana, klopsiki w sosie

   pomidorowym, fasola szparagowa, papryka czerwona, kompot  ( 1,3,7,9 )

- Herbata z cytryną, chałka z masłem, śliwka (1,3,7 )

CZWARTEK

18.10.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

-  Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina pieczona,

   ogórek, sałata, papryka, jajko gotowane (1,3,4,7 )

 - Sok marchewkowo - jabłkowy

 - Krem z dyni z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, wieprzowina duszona

   z warzywami, sałata lodowa  z rzodkiewką  i sosem vinegret, kompot

   ( 1,3,7,9 )

 - Herbata owocowa, bułka paryska z masłem i miodem, jabłko (1,3,7 )

PIĄTEK

19.10.2018

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

-  Kasze manna na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina pieczona,

  ogórek zielony, herbata z cytryną ( 1,3,7 )

 - Jabłko

- Zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet rybny panierowany, surówka z ogórka

  kiszonego i jabłka, kompot (1,3,7,9)

 - Herbata owocowa, serek "Bakuś", wafle ryżowe, arbuz ( 1,3,7)

PONIEDZIAŁEK

22.10.2018

 

ŚNIADANIE             

II ŚNIADANIE

OBIAD 

 

PODWIECZOREK

 -  Płatki ryżowe  na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina pieczona,

    sałata, herbata(1,3,7)

-  Jabłko

-  Zupa z jarzynowa z ziemniakami, kluski leniwe z bułeczką i masłem, surówka

   z marchewką i jabłkiem, kompot (1,3,7,9)

-  Herbata z cytryną, bułka orkiszowa  z masłem, wędlina, ogórek kwaszony,

   gruszka (1,3,7)

WTOREK

23.10.2018 

 

 ŚNIADANIE

 

 II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 - Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, papryka, ogórek

   zielony, pasta z ciecierzycy  (1,3,7)

 - Banan

 - Zupa selerowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, fasolka szparagowa

    z masłem, ogórek kwaszony, kompot(1,3,7,9)

 - Woda z miodem i cytryną, kasza manna z musem malinowym, kompot (1,3,7)

ŚRODA

24.10.2018

 

 

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 -  Zacierki na mleku, chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor,

    herbata miętowa ( 1,3,7 )

 -  Śliwka

 - Żurek z ziemniakami i jajkiem, kasza pęczak, gulasz wieprzowy z jarzynami,

    surówka z buraków i jabłka, kompot ( 1,3,7,9 )

 - Herbata owocowa, bułka maślana z masłem, banan ( 1,3,7 )

CZWARTEK

25.10.2018

 

ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

PODWIECZOREK

-  Kawa mleczna, herbata, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek zielony,

    rzodkiewka,sałata, powidła śliwkowe (1,3,6,7)

- Sok marchwiowo - jabłkowy

-  Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, indyk duszony w sosie curry, surówka

    z kapusty pekińskiej, kompot (1,3,7,9)

-  Herbata owocowa, wafle ryżowe z serkiem waniliowym, śliwka (1,3,7)

PIĄTEK 

26.10.2018

 

 

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

-  Płatki owsiane na mleku, chleb kanapkowy z masłem, wędlina, ogórek

    kwaszony, herbata owocowa (1,3,7)

- Jabłko

-  Zupa kalafiorowa, makaron spagetti z sosem bolońskim, kalarepa w plastrach, 

   kompot(1,3,7,9)

- Jogurt naturalny z brzoskwinią, chrupki kukurydziane, gruszka (1,3,7)

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

                     

 

 ..................................................................................................................................................................................

 

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

 

1- zboża zawierające gluten

2- skorupiaki i produkty pochodne

3- jaja i produkty pochodne

4- ryby i produkty pochodne

5- orzeszki ziemne (arachidowe)

6- soja i produkty pochodne

7- mleko i produkty pochodne

8- orzechy

9- seler i produkty pochodne

10- gorczyca

11- nasiona sezamu

12- dwutlenek siarki

13-łubin

14- mięczaki