Przedszkole Nr 29
ul. Sycowska 1
02-266 Warszawa - Włochy
tel./fax 022 846 02 33
 
 

Jadłospis

 

 

DATA

 

POSIŁEK

POTRAWY

ALERGENY

 

14.10.2019 r.

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

 

Płatki jęczmienne na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, wędlina, papryka

Herbata

 

1,7

II ŚNIADANIE

Jabłko

 

 

OBIAD

Zupa z soczewicy z ziemniakami

Naleśniki z serem i musem malinowym

Kompot

1,3,7,9

 

PODWIECZOREK

 

Herbata z cytryną

Bułka paryska z masłem, wędlina, ogórek kiszony

Jabłko

1,3,7

 

15.10.2019 r.

WTOREK

ŚNIADANIE

Kawa na mleku, herbata

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina pieczona, sałata, rzodkiewka, ser żółty

1,3,4,7

II ŚNIADANIE

Winogrono

 

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem

Ziemniaki, panierowany filet z indyka, mizeria z jogurtem

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Budyń waniliowy z sosem malinowym

Chrupki kukurydziane

Banan

1,3,7

 

16.10.2019 r.

ŚRODA

ŚNIADANIE

Zacierki na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor

Herbata

1,3,7

II ŚNIADANIE

Gruszka

 

OBIAD

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 

Kasza pęczak, gulasz wieprzowy, buraczki  z jabłkiem

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Herbata z cytryną

Bułka z jajkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką

Śliwka

1,3,7

 

17.10.2019 r.

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Kawa na mleku, herbata

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina pieczona, sałata, papryka, dżem

1,3,7

II ŚNIADANIE

Sok owocowy

 

OBIAD

Zupa brokułowa z makaronem

Ziemniaki, kotlet mielony, bukiet warzyw na parze

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK         

Herbata owocowa

Wafle ryżowe z serkiem i brzoskwiniami

Jabłko

1,3,7

 

18.10.2019 r.

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, wędlina, papryka

Herbata

1,3,7

II ŚNIADANIE

Jabłko

 

OBIAD

Zupa jarzynowa z ziemniakami

Makaron spagetti z sosem bolońskim, ogórek kiszony w kawałku

Kompot

1,4,7,9

PODWIECZOREK

Herbata owocowa

Ciasteczka "BelVita"

Gruszka

1,7

 

 

DATA

 

POSIŁEK

POTRAWY

ALERGENY

 

21.10.2019 r.

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

 

Płatki owsiane na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, wędlina, sałata

Herbata

 

1,7

II ŚNIADANIE

Śliwka

 

 

OBIAD

Zupa fasolowa z ziemniakami

Kluski leniwe z bułeczką i masłem, marchewka z jabłkiem

Kompot

1,3,7,9

 

PODWIECZOREK

 

Herbata z cytryną

Bułka pełnoziarnista z masłem, wędlina, ogórek kiszony

Gruszka

1,3,7

 

22.10.2019 r.

WTOREK

ŚNIADANIE

Kawa na mleku, herbata

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina pieczona, rzodkiewka, sałata, serek waniliowy

1,3,4,7

II ŚNIADANIE

Jabłko

 

OBIAD

Zupa selerowa z groszkiem ptysiowym

Ziemniaki, befsztyk z cebulką, buraczki z jabłkiem

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Herbata owocowa

Bułka maślana z masłem

Winogrono

1,3,7

 

23.10.2019 r.

ŚRODA

ŚNIADANIE

Płatki jaglane na mleku,

Chleb kanapkowy z masłem, ser żółty, pomidor

Herbata

1,3,7

II ŚNIADANIE

Jabłko

 

OBIAD

Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem

Kasza gryczana, gulasz z indyka. bukiet warzyw, papryka

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Herbata z cytryną

Kasza manna z musem malinowym

Banan

1,3,7

 

24.10.2019 r.

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Kawa na mleku, herbata

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina pieczona, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek

1,3,7

II ŚNIADANIE

Sok owocowy

 

OBIAD

Zupa owocowa

Ziemniaki, panierowany filet z indyka, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Herbata owocowa

Bułka paryska z powidłami śliwkowymi

Kiwi

1,3,7

 

25.10.2019 r.

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, wędlina, papryka

Herbata

1,3,7

II ŚNIADANIE

Gruszka

 

OBIAD

Krupnik

Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonego ogórka

Kompot

1,4,7,9

PODWIECZOREK

Herbata owocowa

Biszkopty

Serek "Bakus"

Śliwka

1,7

 

 

Alergeny

 

INFORMACJA O ALERGENACH 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady N 1169/2011 w sprawie przekazywania
konsumentom informacji na temat żywności , które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów,
muszą być łatwo dostępne tak , aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności
występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie jest spis alergenów, a przy każdym posiłku numer alergenu
jaki zawiera.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.MLEKO - i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
2.JAJA - i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
3.ZBOŻA - zawierające gluten( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz )
4. ORZECHY - ( migdały, orzechy laskowe, orzech włoskie, orzechy nerkowe,
, orzechy brazylijskie i ich pochodne )
5. ORZECHY ZIEMNE - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie )
6. RYBY - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
7. SELER - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
8. SOJA - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
9. MIÓD - ( produkty przygotowane na ich bazie)
10. GORCZYCA - i produkty pochodne( produkty przygotowane na ich bazie)
11. NASIONA SEZAMU - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
12. MIĘCZAKI - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)