Przedszkole Nr 29
ul. Sycowska 1
02-266 Warszawa - Włochy
tel./fax 022 846 02 33
 
 

Jadłospis

 

 

DATA

 

POSIŁEK

POTRAWY

ALERGENY

 

09.12.2019 r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

 

Patki jaglane na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, wędlina, sałata

Herbata

 

1,7

II ŚNIADANIE

Jabłko

 

 

OBIAD

Zupa z soczewicy z ziemniakami

Pierogi z serem i polewą śmietanową-

jogurtową

Marchewka do gryzienia

Kompot

1,3,7,9

 

PODWIECZOREK

 

Herbata z cytryną

Bułka z masłem, pasta z tuńczykiem i jajkiem

Winogrono

1,3,7

 

10.12.2019 r.

WTOREK

ŚNIADANIE

Kawa na mleku , herbata

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina

pieczona, sałata, papryka, serek

z szczypiorkiem

1,3,4,7

II ŚNIADANIE

Mandarynka

 

OBIAD

Kapuśniak z ziemniakami

Makaron z szpinakiem i serem twarogowym

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Budyń czekoladowy

Chrupki kukurydziane

Banan

1,3,7

 

11.12.2019 r.

ŚRODA

 

ŚNIADANIE

Płatki jęczmienne na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, ser żółty,

pomidor

Herbata

1,3,7

II ŚNIADANIE

Pomarańcza

 

OBIAD

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Kasza gryczana, gulasz wieprzowy

Bukiet warzyw

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Herbata owocowa

Bułka z masłem miodem

Jabłko

1,3,7

 

12.12.2019 r.

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Kakao, herbata

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina

pieczona, sałata, rzodkiewka, powidła

śliwkowe

1,3,4,7

II ŚNIADANIE

Sok owocowy

 

OBIAD

Zupa pomidorowa z ryżem

Ziemniaki, filet z kurczaka panierowany

Mizeria

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK         

Herbata owocowa

Wafle ryżowe z serkiem i brzoskwiniami

Jabłko

1,3,7

 

13.12.2019 r.

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, wędlina, papryka

Herbata

1,3,7

II ŚNIADANIE

Banan

 

OBIAD

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Makaron spagetti z sosem bolońskim

Ogórek kwaszony w kawałku

Kompot

1,4,7,9

PODWIECZOREK

Herbata

Drożdżówka z owocami sezonowymi

Mandarynka

 

1,7

 

 

DATA

 

POSIŁEK

POTRAWY

ALERGENY

 

16.12.2019 r.

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

 

Płatki owsiane na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, wędlina,

sałata

Herbata

 

1,7

II ŚNIADANIE

Jabłko

 

 

OBIAD

Zupa grochowa z ziemniakami

Ryż z jabłkiem prażonym i sosem

jogurtowym

Kompot

1,3,7,9

 

PODWIECZOREK

 

Herbata z cytryną

Bułka pełnoziarnista z masłem, wędlina,

ogórek kwaszony

Banan

1,3,7

 

17.12.2019 r.

WTOREK

ŚNIADANIE

Kawa na mleku, herbata miętowa

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina

pieczona, sałata,rzodkiewka, jajko

gotowane z szczypiorkiem

1,3,4,7

II ŚNIADANIE

Winogrono

 

OBIAD

Zupa krupnik

Ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany,

Surówka z kapusty białek z marchewką

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Jogurt brzoskwiniowy

Wafle ryżowe

Pomarańcza

1,3,7

 

18.12.2019 r.

ŚRODA

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, ser żółty,

pomidor

Herbata

1,3,7

II ŚNIADANIE

Mandarynka

 

OBIAD

Zupa jarzynowa z ziemniakami

Makaron penne, udo z indyka duszone

z warzywami, ogórek w kawałku

Kompot

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Budyń czekoladowy

Chrupki kukurydziane

Banan

1,3,7

 

19.12.2019 r.

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Kawa na mleku, herbata z cytryną 

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina

pieczona, papryka, sałata, pasta

z cieciorki

1,3,7

II ŚNIADANIE

Sok owocowy

 

OBIAD

Zupa ryżanka

Kasza pęczak, szynka pieczona w ziołach,

surówka z białej rzodkwi z jogurtem

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Herbata owocowa

Bułka paryska z masłem i miodem

Pomarańcza

 

6.12.2019 r.

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Płatki na mleku

Chleb kanapkowy z masłem, wędlina,

papryka

Herbata

1,3,7

II ŚNIADANIE

Jabłko

 

OBIAD

Zupa pomidorowa z ryżem

Ziemniaki, ryba w panierce

Surówka z ogórka kwaszonego

Kompot

1,4,7,9

PODWIECZOREK

Herbata owocowa

Serek "Bakuś"

Biszkopty

Mandarynka

1,7

 

 

Alergeny

 

INFORMACJA O ALERGENACH 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady N 1169/2011 w sprawie przekazywania
konsumentom informacji na temat żywności , które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów,
muszą być łatwo dostępne tak , aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności
występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie jest spis alergenów, a przy każdym posiłku numer alergenu
jaki zawiera.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.MLEKO - i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
2.JAJA - i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
3.ZBOŻA - zawierające gluten( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz )
4. ORZECHY - ( migdały, orzechy laskowe, orzech włoskie, orzechy nerkowe,
, orzechy brazylijskie i ich pochodne )
5. ORZECHY ZIEMNE - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie )
6. RYBY - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
7. SELER - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
8. SOJA - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
9. MIÓD - ( produkty przygotowane na ich bazie)
10. GORCZYCA - i produkty pochodne( produkty przygotowane na ich bazie)
11. NASIONA SEZAMU - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
12. MIĘCZAKI - i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)